Zöld egyetemi várost épít Koppenhága mellett a Microsoft

Zöld egyetemi várost tervez építeni Koppenhága mellett a Microsoft, összhangban a dániai fenntartható fejlődés 2020-es terveivel.

A 40.000 m2 –nyi területű campust Lyngby város tanácsa rendelte meg, hogy egy magas hatékonyságú oktatási, kutató és újító egyetemi központot hozzanak létre. A tervet a Henning Larsen Architects cég készítette el. Itt lesz a Microsoft dániai főhadiszállása is. A tervezés során így mindkét létesítmény igényeit figyelembe veszik. Lyngby polgármestere szerint a terv nem csupán a fenntartható városfejlesztés stratégiájának tükre, hanem számos munkalehetőséget is teremt, elkészültekor pedig egy olyan dinamikus városi tér része lesz, amelyben a városi szocializáció és a zöldövezetek egymásra találnak, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Sokkal magasabb áron kelnek el a jó energetikai besorolású ingatlanok

Magyarországon még mindig sok lakás szorul korszerűsítésre, ugyanis tavaly 150 ezer energetikai tanúsítványt adtak ki, az érintett ingatlanoknak azonban csupán a 4,78 százaléka érte el a legjobb energetikai besorolásúnak járó minősítést - közölte a Duna House a környezetvédelmi világnap alkalmából az MTI-vel.