Zöld energia fejlesztések a Somogy megyei Tabon

Uniós támogatással korszerűsítik a közintézményeket a Somogy megyei Tabon. A most indult, mintegy 350 millió forintos költségvetésű energetikai fejlesztésről a város önkormányzata tájékoztatta az MTI-t.

A projekt keretében utólagos külső hőszigeteléssel látják el a önkormányzat és a járási hivatal épületét, valamint a Takáts Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola homlokzatát, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést és a világítást.

Az intézményekben lecserélik a gázkazánokat, a meleg vizet napkollektorokkal, a világításhoz szükséges villamosenergiát napelemes rendszerrel, az iskola tornatermének levegőcseréjét gépi szellőzőrendszerrel biztosítják.

Az Európai Unió 85 százalékos támogatásával megvalósul, várhatóan 2015 májusára elkészülő korszerűsítés révén jelentősen csökken az intézmények energiafelhasználása.

Ajánlott tartalom

Világraszóló áttörés érkezhet a napelemek világában

A foszforeszkáló napkoncentrátorok (LSC)-k napsugárzást hasznosító eszközök, melyeket több területen, többek között napelemekben, vagy akár okosablakokban alkalmazhatnak.