Zöld főváros lehet Romániában Sepsiszentgyörgy

Több romániai nagyvárost, például Temesvárt és Nagyszebent hagyta maga mögött Sepsiszentgyörgy a hét végén tartott elektromoshulladék-gyűjtő versengésben.

A székelyföldi város lakói a rossz idő ellenére országos viszonylatban az eddigi legtöbb hasznavehetetlen elektromos hulladékot adták le, így Kovászna megye székhelye esélyes a 2011-es Zöld főváros címre – írja a Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap  internetes oldalán. Az a nagyjából 400 sepsiszentgyörgyi, aki részt vett a hulladékgyűjtésben, tombolajegyet kapott, amellyel részt vehettek a nyereményjátékon. Vasárnap a szervezők ugyanis tíz új mosógépet és öt hűtőszekrényt sorsoltak ki. A gyűjtés eredményeként mintegy három tonna szemét gyűlt össze, például mobiltelefonok, régi televíziók, mosógépek. Más városokban két tonnát gyűjtöttek.
Sepsiszentgyörgy ezzel komoly esélyese a romániai Zöld főváros elismerő címnek. Végeredményt decemberben hirdetnek.

Ajánlott tartalom

Riasztó képet mutat a magyar serdülők egészségmagatartása

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségiállapot-mutatók, de javuló tendenciák is megfigyelhetők a magyar iskolások körében – állapítják meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésük alapján. A vizsgálat a WHO-val és hazai partnerként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel együttműködésben zajlott, az „Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása” nemzetközi kutatás részeként.