Zöld főváros lehet Romániában Sepsiszentgyörgy

Több romániai nagyvárost, például Temesvárt és Nagyszebent hagyta maga mögött Sepsiszentgyörgy a hét végén tartott elektromoshulladék-gyűjtő versengésben.

A székelyföldi város lakói a rossz idő ellenére országos viszonylatban az eddigi legtöbb hasznavehetetlen elektromos hulladékot adták le, így Kovászna megye székhelye esélyes a 2011-es Zöld főváros címre – írja a Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap  internetes oldalán. Az a nagyjából 400 sepsiszentgyörgyi, aki részt vett a hulladékgyűjtésben, tombolajegyet kapott, amellyel részt vehettek a nyereményjátékon. Vasárnap a szervezők ugyanis tíz új mosógépet és öt hűtőszekrényt sorsoltak ki. A gyűjtés eredményeként mintegy három tonna szemét gyűlt össze, például mobiltelefonok, régi televíziók, mosógépek. Más városokban két tonnát gyűjtöttek.
Sepsiszentgyörgy ezzel komoly esélyese a romániai Zöld főváros elismerő címnek. Végeredményt decemberben hirdetnek.

Ajánlott tartalom

Folytatódik a Kölcsönkapott levegő program

A Kölcsönkapott levegő egy tavaly indult program, amelynek célja, hogy megismertessük a fiatalokkal ezt a láthatatlan közeget, amely az egészséges élet része - mondta az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a programindító sajtótájékoztatón.