Zöld járműparkban gondolkodik a világ cégeinek egynegyede

Miközben az olaj hordónkénti világpiaci ára továbbra is 100 dollár felett van, a világ cégeinek több mint egynegyede fontolóra vette, hogy járműparkját elektromos és hibrid autókra cseréli.

A Grant Thornton brit cég felmérése szerint a G7 országok és a legfejlettebb ázsiai államok járnak ebben az élen. Összesen 3000 cégvezetőt kérdeztek meg szerte a világon, és a válaszokból kiderült, hogy a zöld járműpark fő motivációja a magas benzinárak. Ez 70 %-nál volt így, 62% általános költségcsökkentés céljával, 55 % pedig a súlyos adóterhek miatt döntött eképpen. (Aiolus News) Ugyanakkor sokaknál a környezettudatosság is szerepet játszik: 58% állította, hogy az alacsony széndioxid-kibocsátású járműveket bolygónk megmentése érdekében is választja. Éppen ezért Daniel Taylor, a Grant Thornton járműszektorának vezetője úgy vélekedett, hogy az autógyártó cégeknek egyre inkább olyan „zöld” autókat kell gyártaniuk, amelyek teljesítményben és árban is versenyképesek a jelenlegi hagyományos kínálattal szemben, és erősíteniük kell a töltőállomások hálózatát is az elektromos és hibrid járművek elterjedését elősegítendő.

Ajánlott tartalom

Kína bírálta az elektromos autóira kivetendő uniós vámtervet

A kínai kereskedelmi minisztérium, valamint a külügyminisztérium kifogásolta és élesen bírálta az Európai Uniónak a kínai elektromos autógyártókra vonatkozó büntetővám-tervezetét, egyben ellenintézkedéseket ígért.