Zöld járművek versenye

Ezeket a járműveket elektromos áram, hidrogén, sűrített levegő vagy napenergia hajtja. Április utolsó hétvégéjén V. alkalommal rendezték meg a Széchenyi futamot, amelyen kizárólag alternatív hajtású járművek állhattak rajthoz.

Idén V. alkalommal kerül megrendezésre az V. Széchenyi futam, az alternatív hajtású járművek versenye. Ez egy innovációs verseny, ahol a járműveket szakmai zsűri értékeli és összeadja a pontjaikat a pályán elért eredményeikkel.

A zsűri az innovációs szempontokat veszi figyelembe az értékeléskor, azok a legfontosabb szempontok. Utána a technikai felkészültség, illetve a csapatok által létrehozott járműveknek, eszközöknek, a minőségét, az alkalmasságát, a használatra, a futamra történő felkészültségét vizsgáljuk, illetve természetesen a gyorsaságot, illetve a menetekben a kitartó, hosszú távú futamban a használatosságot.

Az idei versenyre 10 kategóriában 40 csapat 60 járműve nevezett, melyek a délelőtti időmérő edzést követően, hosszú távú futamok során, kategóriánként mérkőztek egymással. Az idei versenyre már nemzetközi csapatok is neveztek.

[media id=46 width=600 height=420]

Ajánlott tartalom

Mit kell tudni az elektromos autók alkatrészeiről?

Az akkumulátor képessége egy elektromos autóban elektromos energiát tároló keretként, azonnali áramlású villamos energiaként (DC) működik. Ha a szabályozó jelet kap, az akkumulátor egyenáramú elektromos energiát küld az inverterbe, hogy aztán a motor meghajtására használhassa. A felhasznált akkumulátor egy olyan akkumulátor, amely úgy van megszervezve, hogy egy úgynevezett lábon álló akkumulátor csomagot alakítson ki.

Nincs hozzászólás

  1. nagy krisztian

    sziasztok szerintem 1000w mtb hátsó kerékagymotor lithium akku,egy kis utánfutó rajta fordítható napelemtáblák,lithium akkuk,és elektromos robogó hátsókereke 4000w,talán így 120km/h,vagy külön használva csak emtb rövidebb távokra.krisztián buék

  2. nagy krisztian

    bocsánat 7000w e-Max Scooter 190L 120km/h

  3. nagy krisztian

    Vagy (vw)600 hibrid lithium karbon trabant XL1 solar folia wrapping laposabb áramvonalasabb húzottabb kaszni alacsony gördülési ellenálású vékony gumikkal