“Zöld” kérdésekkel bővül a Honfoglaló kvízjáték szeptember közepétől

Környezetvédelemhez, energiatakarékossághoz kapcsolódó kérdésekre válaszolhatnak szeptember közepétől az egyik legnépszerűbb hazai online kvízjáték, a Honfoglaló résztvevői a zöldtárca Egy mozdulat programja keretében – közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) az MTI-vel pénteken.

A honfoglalóknak olyan kérdésekre kell majd például választ adniuk, hogy egy magyar ember átlagosan hány tonna szén-dioxidot bocsát ki évente tevékenységei során, vagy hogy a háztartásokban elfogyasztott energia hány százalékát fordítjuk fűtésre.

A kezdeményezés célja, hogy játékos formában hívja fel a résztvevők figyelmét a környezetvédelem és a tudatos energiafelhasználás fontosságára, illetve arra, hogy az áram-, hulladék- és víztakarékos életmóddal nemcsak a környezetet védik, de kiadásaik is jelentősen csökkenthetők – olvasható a zöldtárca közleményében.

A Honfoglaló egy stratégiával ötvözött internetes kvízjáték, amely 2002 szeptemberében indult útnak. Jelenleg 620 ezer regisztrált játékosa, és napi átlagban – külföldi és belföldi összesített adatok alapján – 60 ezer egyedi látogatója van.

Az Egy mozdulat környezeti szemléletformáló program honlapja – www.egymozdulat.hu – energiatakarékossági tippeket, hasznos környezetvédelmi információt és szórakoztató játékokat kínál a látogatóknak. Az Egy mozdulat roadshow utolsó állomása a szeptemberi 22-i Európai Autómentes Napon, Budapesten lesz, ahol az érdeklődők számos kihívással kerülhetnek majd szembe egy látványos lakásbelsőben.

Ajánlott tartalom

A vízimadarak kulcsszerepet játszanak a szárazföldi növények elterjesztésében

A vízimadarak a tavaszi vándorlás során kulcsszerepet játszanak az európai szárazföldi növények elterjesztésében az északi szélességi körökre, és ezzel erősítik a növények klímaváltozással szembeni ellenálló képességét – állapították meg magyar és spanyol ökológusok a velencei-tavi tőkés récék ürülékmintáit vizsgálva.