Az autóbontók ellenőrzése során a felügyelőségek júniusban 185 tonna illegális hulladékra bukkantak és mintegy 21 millió forint bírságot szabtak ki a Zöld Kommandó akciósorozatban - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) csütörtökön az MTI-vel.

Zöld Kommandó: 21 millió forintos bírság az illegális autóbontóknak

Az autóbontók ellenőrzése során a felügyelőségek júniusban 185 tonna illegális hulladékra bukkantak és mintegy 21 millió forint bírságot szabtak ki a Zöld Kommandó akciósorozatban – közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) csütörtökön az MTI-vel.

A zöldtárca közleményében hangsúlyozzák: a zöldhatóságok összesen 88 telephelyet ellenőriztek a nyári helyszíni ellenőrzések alatt, 9 esetben azonnal megtiltották az illegális hulladékkezelés folytatását, míg 2 alkalommal büntetőeljárást is kezdeményeztek. Magyarországon évente mintegy 120-130 ezer roncsautó keletkezik, ennek azonban csak kevesebb, mint a fele kerül regisztrált autóbontóba, a többi roncs a becslések szerint mintegy 1200-1300 illegális autóbontóban végzi – olvasható a minisztérium tájékoztatásában.

Ajánlott tartalom

Horvátországban találhatóak Európa legtisztább természetes fürdővizei

Horvátország rendelkezik Európa legtisztább természetes fürdővizeivel az Európai Bizottság (EB) és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) idei vizsgálata szerint - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség az MTI-t csütörtökön.