Zöld óvoda a környezettudatos gyerekeknek

Nem lehet elég korán kezdeni a környezettudatosságra nevelést. Ezt bizonyítja ez az elképesztő Sunhouse óvoda, melyet a Christensen and Co. Architects tervezett Dániában.

Ez a világ egyik legnagyobb óvodája, mely megújuló energiát használ, hogy egészséges légkört biztosítson a gyerekeknek. A 390 négyzetméteres létesítmény azt az elvet követi, hogy állítsunk elő energiát miközben egészséges légkört biztosítunk az épületet használóknak, jelen esetben a gyerekeknek. A dizájn úgy vagy kialakítva, hogy a rengeteg ablaknak hála háromszor annyi fény jut az épületbe, mint egy átlagos létesítménybe. Az óvoda tetején számtalan napelem található, melyek energiát állítanak elő, és a többletet a hálózatba továbbítják. Az épület majdnem 100 gyereket tud fogadni tiszta és nyitott térrel, és rengeteg természetes napfénnyel. A modern, hangszigetelt falak pedig ideálisak a délutáni alváshoz. Az udvar része Dánia különböző tájait jelképezi. A fából készült játékok az erdőket, míg a homokos rész a tengerpartot hivatott szimbolizálni. Itt a gyerekek tanulhatnak a környezetvédelemről, és elültethetik a saját növényeiket az óvodához tartozó üvegházban.

1

2

3

Ajánlott tartalom

Áder János a klímaváltozásról, az energiaválságról és az unió szankciós politikájáról

Áder János a klímaváltozásról, az unió szankciós politikájáról is beszélt abban a pénteken megjelent interjúban, amit a Vas Népének adott. A volt köztársasági elnök az általa alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány programsorozatának keretében a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban tartott előadást Szombathelyen.