Zöld Starbucks jön

A Starbucks minden nagyváros képéhez hozzátartozik, klónjai pedig gombamód nőnek ki a földből.

A kávézó már tavaly bejelentette, hogy LED-ekre cseréli izzóit. A vállalat 8000 üzletében cserélte le a hagyományos izzókat LED-ekre. A változásnak köszönhetően minden üzletben 10 százalékkal csökkent a villamosenergia-fogyasztás.
A 10 százalékos csökkenés meglehetősen jó indítás, de a cég célja, hogy 2010 végére 25 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást. Egy ilyen hatalmas méretű cégnél rengeteg módja van a széndioxid-kibocsátás csökkentésének.
A különleges design a General Electricnek köszönhető. A kivitelezés összhangban lesz a Starbucks stílusával, és nagyobb lépés, mint amire a Starbuckstól számítottunk.
A cég azonban nem áll folyton a zöld oldalon. Egy évvel ezelőtt napi 6 millió liter meleg vizet pazaroltak el. Azonban mostanra teljes mértékben környezettudatosnak kívánnak lenni.
Számoljuk vissza a napokat a budapesti nyitásig.

Ajánlott tartalom

Veszélyeztetett madárfajok dalaiból készült album áll az ausztrál slágerlisták élén

Veszélyeztetett ausztráliai madarak hangjaiból összeállított album áll az ország sikerlistáinak élén. Több sztárt is maga mögé utasított, például az Abbát, The Weekndet, Michael Bublét és Mariah Careyt.