Zöld tanúsítványt kapott a szentpétervári foci vb stadion

Környezetvédelmi tanúsítványt kapott a szentpétervári stadion. A hivatalosan Kresztovszkij Stadionnak nevezett létesítményben az idei labdarúgó-világbajnokságon négy csoportmérkőzést, egy nyolcaddöntőt és egy elődöntőt rendeznek, valamint ott lesz a bronzmérkőzés is.

A stadion már az esemény előtt megkapta a zöld építésmódját elismerő tanúsítványt, amely egyúttal azt is igazolja, hogy az építés és a működtetés során betartották, illetve betartják a környezetvédelmi szabványokat és előírásokat. A tanúsítványt a helyi Környezetvédelmi Tanúsítási Központ igazgatója, Rasid Iszmajlov adta át Georgij Szergejevics Poltavcsenkónak, Szentpétervár kormányzójának. Iszmajlov közölte, hogy az aréna megfelel azoknak a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek is, amelyeket a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) támaszt az ilyen létesítményekkel szemben. A zöld tanúsítvány azt jelenti, hogy a fejlesztők, az építészek, a tervezők és a bérlők egyaránt környezetbarát megoldásokat és intézkedéseket, továbbá erőforrásokat kímélő technológiákat és környezetbarát építőanyagokat alkalmaztak. Ezek együttesen hozzájárultak a negatív egészségügyi és környezeti hatások csökkentéséhez.

 

Ajánlott tartalom

Napelem cellákat használnának szívritmusszabályzókhoz

A Chicago-i Egyetem kutatói olyan különleges, egyrétegű napelem cellát fejlesztettek ki, amely felhasználható kevésbé invazív orvosi eszközök áramellátásához.