Zöld tippek, az igazán bűntudatmentes kávézáshoz

Amikor az egészséges ételek teletűzdelve vitaminokkal, az ásványi anyagok és a cukrok sem képesek már elvégezni a rájuk kiszabott feladatot, akkor mindig számíthatunk egy gyors egy jó kávéra.

Azonban, ha egy gyorsétterembe rohanunk az éppen aktuális kávénkért, vagy ha a munkahelyünkön tesszük meg ugyanezt, akkor érdemes egy könnyebb módot választani egy csésze kávé elfogyasztásához. Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet, hogy a kávézási szokásai környezettudatosak legyenek.

– Vásároljunk olyan újrahasználható bögrét, amely újrahasznosított anyagból készült. Ha 100 %- ig biztosra szeretnénk menni, akkor vegyük figyelembe a következő tulajdonságokat: hideg és forró folyadékot is lehessen tárolni benne, minél több ideig lehessen használni, illetve minél gyakrabban lehessen elmosni. Ez segít a papír és műanyag  hulladék csökkentésében.

–  Csökkenteni tudjuk a száraz hulladékot azzal is, ha a kávénkat tejtermékek nélkül fogyasztjuk. Nagyon sok olyan készítmény van, amely már eleve ízesítve van, miért tennénk még bele plusz adalékot, amellyel csak több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe? Hogy mindezt csökkenteni tudjuk, érdemes kipróbálni kávétejszín helyett a szójababot.
Ezeknek a tippeknek a betartásával, bűntudat nélkül élvezheti a kávézás élményét, főleg amikor egy 12- 14 órás munkanap előtt áll.

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.