Panelzöldítő misszióba fogott a Budapesti Művelődési Központ: az ennek érdekében indított családi programsorozatát a 2011/12-es tanévhez igazodóan valósítja meg.

Zöld Tömb – tematikus kampányév az élhetőbb lakótelepekért

Panelzöldítő misszióba fogott a Budapesti Művelődési Központ: az ennek érdekében indított családi programsorozatát a 2011/12-es tanévhez igazodóan valósítja meg.

A kezdeményezést európai uniós forrásból finanszírozza az intézmény: a Zöld Tömb projekt a KMOP-2010-3.3.4/A – A fenntartható életmódot és ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok pályázati konstrukció keretében valósul meg, öt újbudai iskola közreműködésével. A projekt a XI. kerületi lakótelepi iskolákban tanuló diákok és a lakótelepeken élő családok életvezetésének alakításához, életmód-változtatásához kínál fenntarthatósági szempontú jó gyakorlatokat – az élhetőbb, zöldebb és közösségibb városi közvetlen környezet igényének felkeltése, a hulladékcsökkentési módok, az anyag- és energiatakarékosság, valamint a tudatosabb fogyasztás és öko-háztartás kialakításának területén. A tematikus kampányévben kreatív alkotópályázatok, interaktív iskolai foglalkoztató napok, valamint szórakoztató családi kampánynapok nyitják rá a közvetlen környezetünkben fellelhető problémákra, és azok orvoslásának lehetőségére a lakosság szemeit.
A projektben együttműködő oktatási intézmények:

Gazdagrét-Csikihegyek Általános Iskola, Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola, Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium, Őrmezei Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola.
A kampányév programjai megtalálhatók a Facebookon, az újbudai jó példák geokódolt fotói a Google Mapsen és a Panoramión, emellett videoblog is rögzíti a zöld év eseményeit.

Információ: Kiss Gábor Boldizsár – projektmenedzser; Fogarasi Orsolya – projektasszisztens, fenntarthatósági felelős.
E-mail: zoldhaz@bmknet.hu
Kampányhonlap: www.zoldtomb.hu.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.