Zöldebb lett az M&M’s cukorka is

A világhírű M&M’s cukorka gyártója és észak-amerikai forgalmazója, a Mars Csokoládé Vállalat is a környezettudatos életmódot hirdeti.

A megépült közel 78 ezer négyzetméterű napelem földet  a New Jersey állambeli Hackekettstown-i főhadiszállásuknál állította fel a cég. Ezzel a gyár maximum energia fogyasztás 20%-át tudják fedezni, amely 2.2 megawatt óránkénti tiszta energia előállítással egyenlő.

,,Nagyon fontos, hogy hogyan elégítjük ki az egyre növekvő energiaigényeket, ezért is tartom mérföldkőnek, hogy itt Hackesttstown-ban is sikerült egy olyan megoldást találnunk, ami nem szennyezi tovább a környezettet. A lényeg abban látszik, hogy még így is nyereséges lehet egy cég és gond nélkül működhet tovább, de ugyanakkor társadalmi és környezetvédelmi felelősségét is ellátja és ezzel hozzájárul egy zöldebb jövőhöz.” – mondta el  Christie Whitman, New Jersey egykori kormányzója.

,,Teljes mértékben volt gazdasági értelme. Ha megnézzük, akkor csak város környékéről alkalmaztunk munkásokat, hogy felállítsák a napkollektorokat. Arról nem is beszélve, hogy nekünk is költség megtakarítást jelent hosszútávon egy ilyen beruházás. Továbbá az sem elhanyagolható tény, hogy a környezetet is kíméli.” – nyilatkozta Todd Lachman, a Mars Csokoládé észak-amerikai vezetője.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.