“Zöldkommandó” Közép-Dunántúlon is

Az építési – és bontási hulladékok illegális kezelésének felderítése és visszaszorítása végett nyolc helyszínen végez ebben a hónapban célellenőrzést a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség zöldkommandója.

Csehóné Szilasi Rita, a hatóság igazgatója hétfőn Székesfehérváron, sajtótájékoztatón elmondta: a zöldkommandó ezúttal azért ezen a területen vizsgálódik, mert megnőtt mind az illegális hulladéklerakások, mind az azzal kapcsolatos bejelentések száma a felügyelőség illetékességi területén.
A célellenőrzésbe bevonják a társszervezeteket, valamint az adott települések jegyzőit is.
A felügyelőség illetékességi körébe tartozó Fejér, Tolna és Veszprém megyéből évente 30-50 bejelentés érkezik illegális bontási- és építési hulladék lerakásáról, illetve kezeléséről.

Mivel a legtöbb bejelentés az utóbbi időben Tolna és Veszprém megyéből érkezett a felügyelőségre, a zöldkommandó ezúttal főként ebben a két megyében igyekszik felderíteni ezt az illegális tevékenységet. A hulladéklerakás főként a bányagödröknél, valamint az egyenetlen felszínű külterületi ingatlanoknál gyakori.
Magát a helyszíni ellenőrzést a hónap közepére fejezik be, s azt követően, március végéig készülnek el a tapasztalatok értékelésével, s ha szükséges, az eljárás megindításával – közölte Csehóné Szilasi Rita.

Ajánlott tartalom

Megtévesztés miatt indítanak eljárást 20 légitársaság ellen

Az Európai Bizottság és a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok húsz légitársaság ellen indítottak eljárást megtévesztő "zöldre festési" gyakorlat miatt - közölte kedden a brüsszeli testület.