Zöldőrség – Környezettudatossági kampány indult gyerekeknek

Hét helyszínes országos roadshow, médiakampány és egy külön honlap sok hasznos információval: ezekből épül fel a gyermekeknek szóló, frissen indult környezettudatossági kampány, a Zöldőrség.

“Légy te is a Zöldőrség tagja!” – hívják a látogatót a www.zoldorseg.hu honlapon: az akcióban a gyerekeket környezettudatos viselkedésre – energiatakarékosságra, szelektív hulladékgyűjtésre, közösségi és kerékpáros közlekedésre, a természet megóvására – buzdítják, s arra kérik a “zöldőröket”, hívják fel erre családtagjaik, ismerőseik figyelmét is.
A május közepéig tartó országos szemléletformáló program a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM), a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) közös, európai uniós (KEOP) támogatással megvalósuló kezdeményezése.
A hét várost érintő roadshow állomásai Hajdúszoboszló (április 14.), Szeged (április 15.), Miskolc (április 16.), Győr (április 19.), Székesfehérvár (április 20.), Pécs (április 26.) és Budapest (április 27.). Az ingyenes, egész napos programban a környezetvédelemmel, energiatakarékossággal kapcsolatos ötletes, ügyességi játékok, szemléltető kiállítás és koncertek szerepelnek – olvasható a zöldtárca közleményében.

Ajánlott tartalom

A fajok elterjedését előrejelző modellek megbízhatóságát értékeli a magyar kutatók új módszere

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont (HUN-REN ÖK) kutatói olyan új modellkiértékelési mérőszámokat fejlesztettek, amelyek segítségével biztosabb kép nyerhető az éghajlatváltozás természetes élővilágra kifejtett várható hatásáról. A kutatást bemutató tanulmány és a hozzá kapcsolódó szoftvercsomag a rangos Ecological Modelling folyóiratban jelent meg.