Interaktív, a környezettudatos személetmódot ismertető és népszerűsítő kiállítás nyílik pénteken a Millenárison. A decemberig látogatható különleges "tárlat" programjában a Föld értékeit olyan ismert emberek személyesítik meg, mint D. Tóth Kriszta, Für Anikó, Novák Péter és Juhász Árpád.

ZöldPont – környezetvédelmi kiállítás nyílik a Millenárison

Interaktív, a környezettudatos személetmódot ismertető és népszerűsítő kiállítás nyílik pénteken a Millenárison. A decemberig látogatható különleges “tárlat” programjában a Föld értékeit olyan ismert emberek személyesítik meg, mint D. Tóth Kriszta, Für Anikó, Novák Péter és Juhász Árpád.

 Az interaktív tanulási környezetet biztosító kiállításon a látogatók a fenntartható fejlődéssel, a környezetvédelem aktuális kérdéseivel ismerkedhetnek meg. A kiállítás a négy alapelem, a levegő, víz, tűz és föld köré épül – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Az egyes alapelemek “gazdákat” is kapnak: a levegőt D. Tóth Kriszta, a vizet Für Anikó, a tüzet Novák Péter, a földet Juhász Árpád képviseli.

A hulladékgyűjtés és energiagazdálkodás eredményeit és a hozzájuk kapcsolódó modern technológiákat művészeti projektek és modern oktatási eszközök mutatják be úgy, hogy otthon a család számára is hasznos ötleteket kínáljon az energiamegtakarításra, a környezettudatos hulladékkezelésre.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a föld elemhez kapcsolódva interaktív játékot indít, Melyik csapatban játszol? címmel. Nem mindegy ugyanis, hogy e problémákat hogyan kezeli valaki és milyen döntéseket hoz, ha a hulladékégető vezetői székében ül vagy környezetvédelmi aktivistaként foglalkozik vele.

Ajánlott tartalom

Új igazgatót neveztek ki az MCC Klímapolitikai Intézeténél

Calum TM Nicholson-t nevezték ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímapolitikai Intézetének új igazgatójává - tudatta a szervezet hétfőn az MTI-vel.