Zöldülj! Áramlik mindenhonnan… a televízióból, a magazinokból – iskolákban és munkahelyeken szajkózzák.

Zöldüljön a ruhásszekrényed is!

Zöldülj! Áramlik mindenhonnan… a televízióból, a magazinokból – iskolákban és munkahelyeken szajkózzák.

A globalizáció által a Földünk kisebbé vált, és egyéni döntéseink jelentős befolyást gyakorolnak a környezetünkben élő emberek életére is.

– Miért legyen az öltözködésed is környezettudatos? A ruhák, melyeket eldobunk, a hulladéklerakó helyen kötnek ki, és nagyon nehezen bomlanak le. A gazdálkodók által használt vegyi anyagok károsak lehetnek a vadon élő állatokra, sőt, belekerülhetnek az ételeinkbe is.
– Milyen a környezettudatos öltözködés? Egyszerű. Ami nem okoz semmilyen kárt a környezetünkben, az környezetbarát. Ha csak 1-2 ilyen darab van a szekrényedben belőlük, már akkor is jelentős hatást gyakorolsz a Földre.

Kezdd környezetbarát bevásárlótáskákkal. Vásárolj régi, kézzel készített termékeket és organikus anyagból készült darabokat. Tanulj meg varrni, újítsd fel így a ruhatáradat.

– Mit kell keresnünk,  ha környezetbarát ruhát szeretnénk vásárolni?

     * Szerves pamut – a pamut növényvédő szerek nélkül termesztett növényekből, genetikailag nem módosított anyagokból készül. Nagyon sokáig puha marad.
     * Bambusz szerkezet – praktikus és kényelmes, a bambusz fenntartható és nem igényel újratelepítést, növényvédő szereket vagy műtrágyát.
     * Kender – a növény a kábítószer, a marihuána unokatestvére. A kenderszövet a növény ipari változata, rendkívül tartós, és az egyik legerősebb textil.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.