Zseniális szélerősségmérő iPhone-hoz

Szükséged volt már valaha arra, hogy pontosan tudd a szél sebességét adott pillanatban? Ha igen, akkor segítségedre lehet a Vaavud iPhone-ra illeszthető szélsebességmérője. Szörfösök, vitorlázók, golfjátékosok figyelem!

Eddig nem is tűnik olyan érdekesnek a dolog, hiszen könnyű elképzelni egy külső eszközt, ami mondjuk a Bluetooth  csatornán átküldi a mérési eredményeket a telefonra. Ebben az apró kis mérőeszközben azonban nem ez az igazán érdekes, hanem az, hogy ugyan ez is vezeték nélkül kommunikál az iPhone-oddal, de mégis mindezt mindenféle elektronika nélkül teszi. Sőt, igazából a mérést is a telefon végzi el. Egy nagyon ügyes és egyszerű megoldás született: a Vaavud eszköze mágneseket használ.

A szélerősségmérőt be kell dugnod a jack aljzatba. Ez csupán tartóként funkcionál, nincs jelentősége a működés szempontjából.

Aztán a lapátokat megpörgeti a szél, vele együtt a benne lévő kis mágneseket. A pörgés sebességét pedig az iPhone magnetométere érzékeli. Az a  amit te csak iránytűként ismersz vagy használsz. Óriási ötlet, és mivel egyszerű, olcsó is, az eszköz ára 30 font, ami alig több mint 10 000 Ft.

Forrás : beszeljukmac.com

Ajánlott tartalom

Megkezdte működését az Egyesült Államok tengeri szélerőműparkja

Megkezdte működését csütörtökön az Egyesült Államok kereskedelmi célú áramtermelésre használt első partközeli szélerőműparkja az atlanti-óceáni partvidéken.