Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / 19 éves lány fejleszti a napelemeket
Tudj meg többet: Napenergia

19 éves lány fejleszti a napelemeket

Eden Full, egy 19 éves kanadai lány találmánya 40 százalékkal teheti hatékonyabbá a napelemes technológiát. “Egy igen egyszerű és kis kőlségű újításról van szó” nyilatkozta a Zöld Élet (Green Living) elnöke, Laurie Simmonds.

Az említett forradalmi megoldás azon alapszik, hogy a napelemeket folyamatosan merőlegesen érik a sugarak, így több értékes energiát képesek felfogni. Az eszközt egy bimetál csík működteti, amely napközben a melegtől kitágul, este pedig lehűl és összehúzódik. Ezért olcsóbb, mint egy motorral hajtott forgótechnológia és a fejlődő országokban fellelhető alapanyagokból is könnyen előállítható. A fiatal lány már hónapok óta vizsgálja találmánya hatékonyságát egy kenyai faluban, egy helyi anyagokból elkészített napenergiát felhasználó állomáson. Full lelkesen beszélt a kutatási témájáról, hiszen a kísérletben egy addig elmaradott településre sikerült bevezetnie a villamos energiát.

Ajánlott tartalom

Hatalmas kihasználatlan energiát talált Bill Gates a vízben

Fel tudjuk használni a folyóvizek rendkívüli erejét úgy, hogy az élővilág károsítása helyett megvédjük az ökoszisztémát?