Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Biodízel / Fék a bioüzemanyagoknak
Tudj meg többet: Biodízel

Fék a bioüzemanyagoknak

Erős, főként környezetvédelmi indíttatású nyomás nehezedik az Európai Bizottságra, hogy 10-ről 6,8 százalékra mérsékelje azt az arányt, amelyet a felhasznált üzemanyagokon belül a megújulóknak 2020-ra el kell érniük.

A legújabb brüsszeli, illetve franciaországi tanulmányok ugyanis azt mutatják, hogy a bioüzemanyagok előállítása a korábban feltételezettnél nagyobb környezeti és gazdasági hátránnyal jár. Ugyanakkor ahhoz, hogy a megcélzott részarány módosítását mérlegelni lehessen, először a vonatkozó uniós direktíva megváltoztatására kellene javaslatot tenni.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Teljesen önvezetők lettek a Teslák

Egy valós, hétköznapi útvonalon mérették meg a Tesla Full Self-Driving Beta rendszerét, azaz az Autopilot első teljesen önvezető változatának próbaverzióját.

Nincs hozzászólás

  1. Sajnos az E85 ugyanúgy mint a biodízel nem nevezhető zöldenergiának. KIMUTATTÁK, hogy előállítása Co2-ben mérve többe kerül mint a szénhidrogén alapu üzemanyag. Kizárólag a támogatásoknak és a kisebb adótartalomnak köszönheti olcsóbbságát.
    Elterjedése továbbá magával húzza a mezőgazdasági termékek árának emelkedését is, csak ezeket már nem reklámozzák! A nép meg örül, hogy olcsóbban jut üzemanyaghoz, de milyen áron? Drágább élelmiszer és adóforintokból (eurókból) támogatott, kevesek érdekeit képviselő úton.