Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Felfoghatatlan összegért rendelt elektromos autókhoz akkumulátort a BMW
Tudj meg többet: Elektromos autó

Felfoghatatlan összegért rendelt elektromos autókhoz akkumulátort a BMW

Több mint tízmilliárd eurós megrendeléssel egy évtizedre előre biztosította akkumulátor-ellátását a BMW.

A cég csütörtöki bejelentése szerint a BMW AG 7,3 milliárd euróra emelte a kínai Contemporary Amperex Technology Co. (CATL) vállalatnak akkumulátorok szállítására még 2018 nyarán adott 4 milliárd eurós megrendelését. A szerződés értelmében a kínai vállalat 2020 és 2031 között szállít a BMW-nek elektromos autók hajtásához szükséges akkumulátorokat. A kínai vállalattal leszerződött tétel megemelése mellett a BMW 2,9 milliárd eurós akkumulátor-szállítási szerződést kötött a dél-koreai Samsung SDI vállalattal is a 2021-2031-es időszakra. A BMW bejelentette, hogy az akkumulátort gyártó vállalatokat 2020-tól saját beszerzési forrásból látja el kobalt és lítium nyersanyaggal. Kobaltot ausztráliai és marokkói bányákból szerzi be az akkumulátor gyártók számára, a lítiumot pedig ausztráliai bányákból. A BMW 2023-ig huszonöt elektromosított hajtáslánccal rendelkező modellt tervez felvenni termékkínálatába, ezeknek több mint a fele teljesen elektromos hajtású autó lesz. Az autógyár a részben és teljesen elektromos modellek eladásának megduplázására számít 2019 és 2021 között.

 

Ajánlott tartalom

3 év múlva hatalmasat csökkenhet a Tesla akkumulátorok ára

Rengeteg mérnök fáradhatatlan munkája rejtőzhet a Tesla előző este felvázolt akkumulátorokkal kapcsolatos tervén, amellyel az amerikai gyártó néhány éven belül jelentősen visszább szorítaná az akkumulátorok gyártásának költségeit.