Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Makulátlan lett az új Tesla töréstesztje
Tudj meg többet: Elektromos autó

Makulátlan lett az új Tesla töréstesztje

Nyilvánosságra hoztak három felvételt a Tesla Model X töréstesztjeiről, amikkel a cég elektromos SUV járművének balesetbiztonsági tulajdonságait vizsgálta az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA).

A Tesla elég sokszor hangoztatta, hogy a luxus SUV kiválóan szerepelne a hivatalos autóbiztonsági teszteken, és várakozásaik szerint minden biztonsági kategóriában a legjobb, ötcsillagos értékelést kapnák. Tegnap délután kiadott közleményük szerint ez így is történt. Az NHTSA minden biztonsági kategóriában és alkategóriában a lehető legjobb, ötcsillagos értékelést adta a Tesla Model X-nek, ami korábban egyetlen gyártó egyetlen modelljével sem fordult még elő. Ahhoz, hogy egy autó mindegyik kategóriában megkapja a legjobb, ötcsillagos értékelést az autó, ahhoz a benne ülők sérülési esélyének nem szabad meghaladnia a 10 százalékot. A Tesla közleménye szerint az NHTSA tesztjén a valaha volt legalacsonyabb, 7 százalékot érte el a Model X a SUV-ok közt, sőt a valaha tesztelt összes autó közül is csak a Tesla Model S autója előzte meg biztonságosságban. A közlemény hangsúlyozza, hogy a robbanómotoros autókéhoz képest kiemelkedő biztonságosságot az elektromos felépítésnek köszönheti a jármű, írta az index.hu. (Például az autó aljába épített akkumulátorok miatt olyan alacsonyan van a kocsi súlypontja, hogy szinte lehetetlen fölborítani.)

Ajánlott tartalom

Láttad már a 600 millió forintos elektromos hajót?

Az elektromos járművek alatt ma már nem csupán az autókat, motorokat vagy éppen buszokat értjük, az alternatív megoldások a vízi közlekedést is elérték.