Miskolcon találkozott a vállalkozókkal az MVM Paks II. Zrt.

Miskolcon folytatódott a 2013-ban elindított beszállítói találkozósorozat, ahol az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyei vállalkozásokkal, műszaki szakemberekkel találkozott.

Az érdeklődők első kézből, a vállalat vezérigazgatójától, Nagy Sándortól kaptak részletes tájékoztatást azon technikai kihívásokról, melyekkel a paksi beruházás során szembe kell nézniük mindazoknak, akik eleget szeretnének tenni a nukleáris ipar kiemelkedő elvárásainak. Elhangzott, hogy az új blokkok építése során 40%-os hazai beszállítói arány elérése a cél. Az évszázad beruházása jelentős lendületet adhat a magyar gazdaságnak, és növelheti az ország energiabiztonságát is. A beszállítói találkozók sorában a miskolci rendezvény volt a hatodik, ahol Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozók és műszaki szakemberek mellett egyetemi tanárok is tájékoztatást kaptak a Paks II. beruházás részleteiről.

A találkozón Nagy Sándor vezérigazgató részletesen bemutatta a tervezett új atomerőművi blokkok létesítésének aktuális kérdéseit és a beszállítói program hátterét. A találkozósorozat elsődleges célja az, hogy a cég első kézből tájékoztathassa a magyarországi mikro-, kis-, közepes- és nagyvállalatokat az új blokkokról, és az ehhez kapcsolódó gazdasági lehetőségekről. Az egész országot lefedő tájékoztató program keretében az MVM Paks II Zrt. már beszállítói találkozót rendezett 2013-ban Pakson, Kalocsán és Veszprémben. 2014-ben az első állomás Komáromban, a második Debrecenben volt, melyet január 30-án a miskolci esemény követett.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.