Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Porszívós cég is elektromos autókat gyártana
Tudj meg többet: Elektromos autó

Porszívós cég is elektromos autókat gyártana

Sir James Dyson, a porszívókra és venitállátorokra specializálódott Dyson cég vezetője szerint közel két évig 400 ember dolgozott a titkos eletromos autó fejlesztésen az angol Malmesbury-ben található központjukban.

A bejelentés komolyságából valamennyit levon, hogy még nem épült prototípus, és a gyár helyszínét is még csak most választják ki, és Dyson ennél többet nem volt hajlandó elárulni a készülő autóról. Szerinte ugyanis annyira szoros a verseny a piacon, hogy mindent meg kell tennie, hogy a lehető legkevesebb információ legyen elérhető a konkurencia számára. Egyedül a költségvetéssel kapcsolatban árult el a cégvezető annyit, hogy az angol cég 1-1 milliárd fontot (350-350 milliárd forintot) fog arra fordítani, hogy az autó, illetve az akkumulátor fejlesztésére, és ha minden jól megy, az első prototípus 2020-ra készülhet el, írja az index.hu. 

Ajánlott tartalom

Megjelentek az utakon az első önvezető Teslák

A Tesla megkezdte a Full Self-Driving Beta csomagot tartalmazó frissítés kigördítését az első bétatesztelőknek, azaz megjelentek az utakon az első önvezető Teslák.