10 környezetbarát csomagolási módszer 1. rész

Vészesen közelegnek az ünnepek. Ha úgy döntöttél, ezúttal zöld lesz a karácsonyod, bizonyára olvastad ajándéktippjeinket, hát, itt egy lista, hogyan csomagolhatod be őket.

Gondolj bele abba az egyszerű ténybe, hogy milyen sok csomagolópapírt pazarolunk el évről-évre. Nos, összeállítottunk egy tízes listát, remélve, hogy megkönnyítjük ajándékaid becsomagolását.

1. Régi térképek

Biztos, hogy tele van a te lakásod is (és az autód is) ilyen régi térképekkel. Az is biztos, hogy évente csak kétszer nyitod ki őket – felesleges tartogatni. Hacsak nincs mély gyanúd azzal kapcsolatosan, hogy ismét megalakul a Szovjetunió, miért őrizgeted még mindig ezeket a térképeket? A városok térképei is elavultak már. Ha találsz egy nagy területet, ami még a magyaroké lehet – ne dobd ki, még jó lehet valamire…

2. Papírzacskó

Nyilván a zöld amerikaiak agyából pattant ki ez a remek ötlet – ők a nejlonszatyor helyett barna papírzacskókban vitték haza (az újrahasznosítható vászontáska kora előtt) a vásárolt dolgaikat az élelmiszerboltokból. Átalakításához csak ollóra és színes krétákra lesz szükséged!

3. Újságpapír

Az újságpapírba csomagolás klasszikus megoldás. Színes, aranyos, és praktikus. Gondolj bele, ha az ajándék egy kicsit kiábrándító, Garfield ott lesz, hogy felvidítsa a hangulatot! Krétával a fekete-fehér újságpapírokat is fel lehet dobni.

4. Szövet

Több oka is van annak, hogy a csomagolópapírt nem lehet újrahasznosítani. Az egyik legmérvadóbb, hogy általában szanaszét vannak szaggatva. Ez a probléma nem áll fenn, ha textilbe csomagolod ajándékaidat. Nézz szét, mi lapul a szekrényedben, vagy menj el egy méteráru üzletbe és válassz szép anyagokat. A megoldás extra ajándék a barátadinak és a családodnak – lehet, hogy annyira le lesznek nyűgözve, hogy legközelebb ők is felhasználják majd őket.

5. Dobozok

Sok ember úgy érzi, hogy még úgy is be kell csomagolnia az ajándékot, ha az már egy dobozban van. Miért? A doboz klasszikus és könnyen újrahasznosítható módszer – és néhányra már így is csinos kis mintákat nyomtattak. Ha nem, egy ízléses arany szalaggal sokkal ízlésesebbé tudod varázsolni azt.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.