100 milliós napelem beruházás a Pest megyei községben

Az Új Széchényi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszer „Napelemes megújuló energiahasznosító rendszer telepítése Tápiószecső Nagyközség közintézményeiben” címmel a KMOP 3.3.3-11-2011-0059 jelű pályázatot a Regionális Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 88.877.110,-Ft támogatásban részesítette.

Ezzel megvalósulhat a település újabb beruházása a nemrég zárult önkormányzati épületek felújítását követően. A tápiószecsői önkormányzat által hozzáadott 10% önrésszel és a tervezés költségeivel együtt a beruházás összértéke eléri a százmillió forintot. A megvalósíthatósági tanulmány számításai szerint a befektetett mintegy tízmillió forint önrésze a településnek a jelenlegi energiaárakkal számolva három év alatt térülhet meg. Ezzel a pályázattal és a beruházással újabb lépést tesz Tápiószecső Képviselő-testülete az intézményrendszer gazdaságosabb működtetéséhez.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.