Egyáltalán nem jut tiszta ivóvízhez 125 millió kisgyermek és naponta 5000 gyerek hal bele az emiatt kialakuló hasmenésbe - tárta fel a tényeket az UNICEF a közelgő víz világnapja (március 22.) apropóján.

125 millió kisgyerek tiszta ivóvíz nélkül

Egyáltalán nem jut tiszta ivóvízhez 125 millió kisgyermek és naponta 5000 gyerek hal bele az emiatt kialakuló hasmenésbe – tárta fel a tényeket az UNICEF a közelgő víz világnapja (március 22.) apropóján.

Az ENSZ gyermekalapja szerint a 2,5 milliárd emberből, aki nem jut semmilyen a higiéniát szolgáló egészségügyi eszközhöz, 980 millió a gyermek. Ezért több mint 90 országban támogatnak az ivóvíz, a higiénia és az egészségügyi berendezések biztosítására irányuló programokat.

Az UNICEF utalt a klímaváltozás hatásaira is: a világ legszegényebb gyermekeinek nem lehet hatásosan segítséget nyújtani akkor, ha nem intézkednek a globálisan fellépő változásokkal szembeni védelem érdekében.

Ajánlott tartalom

A Tisza forrásvidékén javít a hulladékhelyzeten a két hazai szervezet

Folyótisztítási és hulladékgazdálkodási programot indított a Tiszai PET Kupa és a Diageo alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata - közölték a CALL-Action program szervezői az MTI-vel szerdán.