18 kilowatt 15 millió forintból

A napelemes közvilágítási berendezések tesztelését is segíti az a dörgicsei létesítmény, ami ráadásul önellátásra rendezkedik be.

A GREP Zrt. telephelyén létesített, 18 kilowatt összkapacitású rendszer kiépítése 15,12 millió forintba került, melynek felét a „Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” címen futott Új Széchenyi Terv keretében elnyerhető pályázati tűámogatásból biztosítják. Az elsősorban irodaként használt dörgicsei telephely villamosenergia-költségei így éves szinten közel nullára csökkenek, ráadásul a Grep a napelemes közvilágítási berendezéseinek tesztelését is itt végezheti. A cégnél úgy számolnak, hogy a fejlesztés akár három éven belül is megtérülhet. A fejlesztésben érintett telephely jelenleg irodaként működik, a villamosenergia-felhasználás az épület működtetéséhez szükséges világítás, irodai eszközök működtetése, valamint a fűtéshez és hűtéshez használt talajszondás hőszivattyús rendszer fogyasztásából tevődik össze.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Hogyan válasszak TV állványt otthonomba?

A nappali központi eleme szinte minden háztartásban a TV és az ahhoz tartozó multimédiás eszközök – a hifi, játékkonzol és még sok más elektronikai eszköz. Az otthon töltött idő egyre fontosabb és értékesebb, sőt, az otthoni munkavégzés miatt most még több időt töltünk otthon, mint valaha. Ezért is fontos, hogy a szabadidő és a hétvégék helyszíne egy rendezett és otthonos hely legyen!