2014-ben jön a Volkswagen új elektromos autója

A Volkswagen új tervei kapcsán már kaphattunk egy kis ízelítőt, amikor Berlinben letesztelték a Volkswagen Golf Blue-e-motion prototípusokat. A cég most bejelentette, hogy az elektromos csodajárgány a jövő év végén kerülhet az utakra

Az inhabitat.com értesülései szerint a hír a március 8. és 18. között megrendezett Geneva Motor Show-n nyert megerősítést, ahol Jonathan Borwning, a Volkswagen America igazgatója osztott meg néhány részletet. Browning szerint az új Golf-ot először csak bizonyos piacokon fogják megjelentetni, mielőtt az Egyesült Államok többi pontjára is eljuthat, illetve onnan továbbterjedhet a világon. Hasonló reklámstratégiát alkalmazott a Nissan és a General Motors is a Nissan Leaf és a Chevy Volt népszerűsítésére. „Ez egy alapvető része az erőátviteli stratégiánk, azonban olykor jobb, ha biztosabbak vagyunk a piaci megközelítés szempontjából” – nyilatkozta Browning. A Golf Blue-e-motion egy 114 lóerős elektromos motorral működik, mellyel kicsivel több, mint 135 km/órás maximális sebességre képes. A jármű egy feltöltéssel közel 150 kilométert tud megtenni, de a Volkswagen szerint a gyártásba helyezett modellnél ez a szám magasabb lesz. A VW szemlátomást nagyon is a környezettudatosságra fekteti a hangsúlyt, hiszen a 2014-es Golf Blue-e-motion mellett 2015-ben megjelenik a Golf plug-in hibrid változata is.

volkswagen blue e motion

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.