Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / 2015-ig elárasztják az elektromos töltőállomások New York City-t
Tudj meg többet: Elektromos autó

2015-ig elárasztják az elektromos töltőállomások New York City-t

A Detroiti Autókiállításon rengeteg remek elektromos autó vonult fel.

Mire a piacot is elárasztják ezek a környezettudatos, fenntartható autók, addigra a nagyvárosokat ellepik az elektromos töltőállomások. New York City például 70.000 ilyen állomást telepít a következő öt év során.

A McKinsey & Co. tanácsadócég által végzett kutatás azt mutatja, hogy a következő öt évben 16 százalékkal több elektromos autót adnak majd el az Amerikai Egyesült Államokban. Ezen kívül, más nemzetközi piacokon is növekedés mutatkozik. Párizsban, 9 százalékkal, Sanghajban pedig 5 százalékkal több elektromos autó talál majd gazdára.

A tanulmányból kiderül, hogy „a kormányok további szigorításokat kívánnak bevezetni a járművek szén-dioxid-kibocsátása kapcsán, a támogatásokat és adókedvezményeket sürgetnek az elektromos járművek számára, mivel egyre több fogyasztó preferálja a környezetbarát termékeket, és a technikai fejlesztéseket.
A jelentés előrejelzése szerint a plug-in hibridek teszik ki az értékesítések nagy részét a kis elektromos városi autókkal, melyek már most elég népszerűek New York-ban.
Mivel szeretjük a pozitív jelentéseket (különösen azokat, melyek az elektromos autók gyors elfogadását ígérik), izgatottan várjuk, vajon tényleg megvalósul-e a fenti elképzelés a következő öt évben.

Ajánlott tartalom

Láttad már a 600 millió forintos elektromos hajót?

Az elektromos járművek alatt ma már nem csupán az autókat, motorokat vagy éppen buszokat értjük, az alternatív megoldások a vízi közlekedést is elérték.