2015-re behálózzák Londont az elektromos töltőállomások

Boris Johnson londoni polgármester kihirdette az Electric Vehicle Delivery Plan for London elnevezésű új tervet, mely a következő öt éven belül lehetővé teszi a londoniak számára, hogy egy mérföldön belül találjanak egy elektromos töltőállomást.

A terv szerint 25.000 töltőállomást telepítenének a köz-, lakó-és kereskedelmi tereken 2015-ig, annak érdekében, hogy ösztönözze a 100.000 elektromos autó eladását, amilyen gyorsan csak lehetséges. A város önkormányzata is kiveszi a részét, hiszen vállalta, hogy egy 1000 elektromos járműből álló flottát adományoz a Greater London Authority-nek az elkövetkezendő öt év alatt.

Ez a város egy újabb kemény lépése az ügyben, hogy megtisztítsa közlekedését. 2003-ban sikeresen bevezették a dugódíjat, megjelentek a hibrid emeletes buszok, átalakították a Scotland Yard flottáját hibridekké és levegő-meghajtású járművekké, és a legkorszerűbb üzemanyag-hatékonysági technológiákat tesztelik.

Ez már történelem. Következtetésképp kétségtelen, hogy London városa előbb, mintsem utóbb beteljesíti elektromos céljait. Abban pedig csak reménykedhetünk, hogy ambíciójuk megfertőzi a világ többi nagyvárosát (…és kisvárosát…) is.

Ajánlott tartalom

Pozitívan látják az e-mobilitás jövőjét a piac hazai szereplői 

Megélt- és közösségi e-mobilitás címmel rendezett kerekasztal beszélgetést az ABB az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapja alkalmából, amelyen a szakma és a felhasználók képviselői is részt vettek.