25 évig nem kell fizetni az áramért

Bordány – Szinte teljesen befejeződött a munka az általános iskola villamosenergia-szükségletét biztosító mini naperőmű építésében: a 60 napelemet összekapcsolták a villamos hálózattal.

Szinte teljesen befejeződött a munka az általános iskola villamosenergia-szükségletét biztosító mini naperőmű építésében: a 60 napelemet összekapcsolták a villamos hálózatta,l írja a delmagyar.hu. Megkezdődött az elektromos áram termelése – 2 óra alatt körülbelül 1,5 kilowatt áramot termelt a berendezés. A pontos termelési adatokat napokon belül mindenki nyomon követheti majd a település honlapján is. Az önkormányzat által megpályázott beruházásnak köszönhetően az iskola és a sportcsarnok teljes áramszükségletét elő tudja állítani a berendezés. A falu a következő 25 évben biztos meg tudja spórolni a két intézmény teljes áramszámláját, hiszen a gyártó legalább ennyi ideig vállal garanciát a napelemekre. – Hasonló pályázatot szeretne beadni az önkormányzat a faluház energiaellátására is. Az előkészítési munkálatokkal végeztünk, a pályázat kiírására várunk – mondta Tanács Gábor polgármester.

 

+ képünk illusztráció

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.

Nincs hozzászólás

  1. Budapesten, de az egész országban el kéne kezdeni telepíteni. Tele vagyunk lapostetős házakkal amelyekre könnyű lenne.

  2. Nem lehet haver nem lehet hidd el! Miből élnének akkor az áramtermelő cégek meg az elosztó multik?