5+1 tipp a nyári kerékpáros közlekedéshez

A nyári hőség mindenkit kihívások elé állít, hiszen gyakran fáradtabbak vagyunk, nehezebben koncentrálunk és sokszor a közlekedés is nagyobb odafigyelést és tervezést igényel, valamint a napi edzések is ritkulhatnak.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A kerékpáros közlekedés is fellendül a turisztikai szezonban és egy kis odafigyeléssel még a legmelegebb napokon is bátran bringára ülhetünk a munkába járáshoz is. Néhány egyszerű praktikával ugyanis nem kell tartani az izzadástól vagy attól, hogy túl megterhelő lenne a mozgás a hőségben.

Íme 5+1 tipp, hogy a nyár ne kifogás, hanem indok legyen a kerékpáros közlekedésre:

  1. Válassz könnyű, légáteresztő anyagú öltözéket. A pamut, a len, vászon, mind olyan anyagból készült ruhák, amik kényelmesek a mindennapos biciklizéshez. Kényelmesek és elegánsak munkahelyi viselethez is.
  2. Hidratálj! Mozgástól függetlenül nagyon fontos a megfelelő folyadékpótlás, főleg kánikulában, hiszen a víz hozzájárul testhőmérsékletünk megfelelő szabályozásához is, így a mozgás is könnyebb lesz.
  3. Tervezd meg az útvonalad. A Google kerékpáros útvonal tervezőjével kényelmesen és biztonságosan eljuthatsz az úticélodhoz, ráadásul a legtöbb esetben gyorsabban is, mint autóval vagy tömegközlekedéssel.
  4. A biztonság a legfontosabb, ezért viselj bukósisakot. A bukósisak a fej védelme mellett a testhő leadását is szabályozza. A bőrödről se feledkezz meg, mindenképpen használj magas faktorszámú naptejet.
  5. Ügyelj az egészséges táplálkozásra. Fogyassz könnyű, tápanyagdús ételeket. A szezonális zöldségek és gyümölcsök, mint az eper, uborka, cukkini, dinnye hozzájárulnak a megfelelő folyadékpótláshoz. Kerüld a nehéz, zsíros és cukros fogásokat.
  6. Használj elektromos rásegítésű, úgynevezett pedelec kerékpárt, amellyel szabályozhatod, hogy mekkora energia befektetéssel tekersz, ráadásul emelkedőkön sem kell nagyobb intenzitással hajtanod, mint a sík útvonalon. Hazafelé menet pedig kikapcsolhatod a rásegítést és letudhatod a napi mozgást.

Szerencsére egyre több hazai vállalat biztosít elektromos rásegítésű kerékpárokat közlekedési eszközként munkatársainak, ezzel támogatva őket a gyors és hatékony közlekedésben, valamint az egészségesebb és környezettudatosabb életmódban. A kerékpározás évszaktól függetlenül nagyon jó hatással van az egészségre. Egy friss, a BMJ Public Health folyóiratban publikált, hosszútávú kutatás eredményei alapján a passzív ingázást választókhoz képest a napi rendszerességgel kerékpárral munkába közlekedő emberek 10 százalékkal kisebb eséllyel kerülnek bármilyen okból kórházba, 20 százalékkal kevesebb esélyük van gyógyszeres kezelést igénylő mentális betegségre, 50%-kal csökken a rák kockázata és 30%-kal kisebb az esélye, hogy szív- és érrendszeri betegség kezelésére szorulnak. – mondta el Hényel Ágoston, vállalati elektromos-kerékpárflotta szakértő.

A kerékpározás az év minden napján egészséges és hozzájárul a környezetvédelemhez, így egy kis odafigyeléssel a nagy melegben is ugyanolyan élvezetes tevékenység, amely pozitív hatásai mellett remek lehetőség a kikapcsolódásra és a természet közelségének élvezetére is. Így hát bátran pattanj bringára, élvezd a nyarat, és fedezd fel a környékedet két keréken!

Ajánlott tartalom

A fóti Gyermekközpont lakóinak gyűjtöttek az ABB Kft. munkatársai

Az ABB Kft. adománygyűjtést szervezett hazai kollégái körében, amelyből a fóti Károlyi István Gyermekközpont számára vásároltak az intézmény kívánságlistáján szereplő eszközöket.