Befejeződött a móri távhőtermelés rekonstrukciója

Befejeződött a móri távhőtermelés rekonstrukciója, a 136,7 millió forint összköltségű projekt keretében jobb hatásfokú kazánokat telepítettek, és ezzel jelentős energia- és üvegházhatású gáz megtakarítást érnek el.

A fejlesztésről a Móri Hőtermelő- és Szolgáltató Kft. csütörtökön tartott online sajtótájékoztatót.
Pallag Róbert, az önkormányzati cég ügyvezetője közölte, hogy a beruházáshoz 60,8 millió forint európai uniós támogatást nyertek a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP), a hazai társfinanszírozás 7,5 millió, míg az önerő 68,4 millió forint volt. Jelezte, hogy a korábban elvégzett távhővezeték-cserék mellett szükség volt az 1970-es évek végén és 1980-as évek elején létesített hőközpont fejlesztésére is, amelyet a metALCOM Zrt. végzett el. Így a jövőben tovább javul az 1202 móri lakásban élő, valamint az ötven egyéb felhasználó komfortérzete – tette hozzá. Az MTI érdeklődésére Pallag Róbert elmondta, hogy a korábban használt hat darab, egyenként 2,3 megawatt teljesítményű kazán közül kettőt cseréltek vadonatúj, jobb hatásfokú kondenzációs kazánra, amelyek egyenként 2,5 megawatt teljesítményűek. Mostantól ezek fogják ellátni a felhasználókat távhővel és melegvízzel, a másik négy berendezés csak nagy hideg esetén kapcsolódik be a termelésbe.

 

mti

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.