Koppenhága megelőzte Tiger Woodst

A Copenhagen szó, megelőzve Tiger Woods nevét, a Google legkeresettebb kifejezése lett a napokban – közölte a TreeHugger nevű, fenntarthatósággal foglalkozó honlap.

“Nem lebecsülve a dán főváros turisztikai vonzerejét, a Google-elsőség minden bizonnyal az itt rendezett ENSZ-klímacsúcsnak köszönhető” – olvasható a konferencia hivatalos honlapján (www.cop15.dk) megjelent beszámolóban.
A TreeHugger szerint a megugró keresési szám azt jelzi, hogy a világ közvéleménye kiemelkedő figyelemmel kíséri a koppenhágai eseményeket.
Az elmúlt napokban a climate change (klímaváltozás) és a global warming (globális felmelegedés) kifejezésekre való Google-rákeresések száma is jelentősen emelkedett.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.