Hőség – A 2007-es csúcs közelében az áramfelhasználás

Csütörtökön 6.295 megawatt terheléssel megközelítette a 2007 nyarán mért 6.320 megawatt csúcsot az áramfogyasztás – közölte Petkov Orsolya, a Mavir munkatársa az MTI-vel csütörtökön.

A rendkívüli meleg miatt használt klímaberendezések növelik elsősorban az áramfelhasználást, de még mindig van elegendő, mintegy 2.000 megawatt tartalék – fűzte hozzá Petkov Orsolya.
Csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható. A Mavir közlése szerint az elmúlt évek tapasztalatai alapján, a kánikulai napokon 26 fokos napi átlaghőmérséklet fölött minden további 1 fok emelkedés 60-100 megawatt terhelésnövekedést jelent a villamos energia rendszerben.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.