A zöld étterem titkai

A Felelős Gasztrohős nevű blog csapata érdekes küldetésbe fogott. Olyan éttermeket, kávézókat keresnek fel, amelyek környezettudatos módszereket alkalmaznak mindennapi működésük során.

A környezettudatos étterem számára alapvető feladat a szelektív hulladékgyűjtés, de van olyan hely is ahol az elektromos energia fogyasztását LED világítással biztosítják. A környezeti szempontok egy étterem beszerzési elveiben egyaránt megjelenhetnek. Egyes környezettudatos éttermek fontosnak tartják, hogy személyes kapcsolatot ápoljanak a kistermelőkkel. Míg mások igyekeznek a termékeket 50km-es körzetben termelő gazdától beszerezni. Érdemes olyan alapanyagokat is keresni, amelyeket erdőben, réten, árokparton be lehet gyűjteni. Lehetőség szerint környezetbarát csomagolóanyagot használnak, az alapanyagaik nagy részét a termelői piacon szerzik be, a menüt újrahasznosított papírra nyomtatják, valamint a takarítás során a tisztítószerük ecet vagy szódabikarbóna.

Ajánlott tartalom

Az állattartásnak meghatározó szerepe van és lesz is a mezőgazdaságban

Az Agrárminisztérium (AM) a jövőben is elkötelezett az ágazat segítése mellett, a magyar állattenyésztők és állattartók számára uniós összehasonlításban a legnagyobb számú támogatási jogcím áll rendelkezésre - mondta az AM parlamenti államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen, a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár megnyitóján a minisztérium közleménye szerint.