Hamarosan megkezdődik a Benta-patak medrének 739 millió forintos helyreállítása Százhalombatta, Érd, Tárnok, Sóskút és Biatorbágy térségében - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

Megkezdődik a Pest megyei Benta-patak rehabilitációja

Hamarosan megkezdődik a Benta-patak medrének 739 millió forintos helyreállítása Százhalombatta, Érd, Tárnok, Sóskút és Biatorbágy térségében – közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

A zöldtárca közleményében hangsúlyozzák: a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság által végzett rehabilitációra elsősorban azért van szükség, mert a Benta-patak medre a jelenlegi állapotában már nem képes megfelelően elvezetni a térségben keletkezett csapadékot. A patak 18 kilométeres szakaszát érintő beruházás javítja a patak vízszállító képességét, így az képes lesz biztonságosan elvezetni a csapadékvizet, és befogadni a többlet-vízhozamokat – olvasható a KvVM tájékoztatásában. Hozzáteszik: a projekt a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos költségvetési támogatással valósul meg.

Ajánlott tartalom

Az EP jóváhagyta az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálat, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, nagyobb rugalmasság bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében - írta közleményében az uniós parlament szerdán.