A 2010-es Mustang környezetbarát lett

A NASCAR versenyző Paul Menard, Robby Gordon, és Matt Crafton vetett egy csodáló pillantást pénteken a 2010-es Mustang LED-es hátsó lámpáira, a New Hampshire-i versenypályán.

A trió beszélt a SYLVANIA világítástechnikai termékeiről, melyekkel energiát és pénzt takaríthatunk meg, amellett, hogy ezek az égők nem szennyezik a környezetet. A próbaverzióból kiderül, hogy a 2010-es Mustang hátsó irányjelzői OSRAM SYLVANIA JOULE égők, mely egy szabványosított autóipari LED-es rendszer. A versenyzők a LED MyColor rendszerről is beszéltek a pályán.

A SYLVANIA szerint a 2010-es Ford Mustang LED-es hátsó lámpái 87 százalékkal kevesebb villamos energiát használnak fel, mint az izzó társaik. Az eredményekről azt mondják, a rendszer évente 38 liter benzint takarít meg, és 77 kilóval kevesebb széndioxidot juttat a légkörbe. Ki gondolta volna, hogy a Mustang ilyen környezetbarát? Prius, ezt kapd ki!

Mustang

Mustang 2010

Ajánlott tartalom

Áder János a klímaváltozásról, az energiaválságról és az unió szankciós politikájáról

Áder János a klímaváltozásról, az unió szankciós politikájáról is beszélt abban a pénteken megjelent interjúban, amit a Vas Népének adott. A volt köztársasági elnök az általa alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány programsorozatának keretében a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban tartott előadást Szombathelyen.