A Beam egy olyan elektromos roller, amely szerszámok nélkül alakítható pillanatok alatt elektromos robogóvá

Bár az elektromos eszközök kapcsán az alkalmazkodhatóság, a kényelem, a sokoldalúság és a biztonság mára kissé átfordult az elcsépelt kategóriába, a közlekedésben ezek igenis nagyon fontos aspektusok.

Ahogy a városokban egyre több helyen fedezik fel, hogy nem az autók jelentik az egyetlen mobilitási megoldást, úgy jelennek meg az innovatív megoldások az elektromos közlekedésben.

Ennek megfelelően az elmúlt években nagyon változatos elektromos rollerek, kerékpárok és robogók bukkantak fel olyan dizájnnal, amelyről nemrég még álmodni sem lehetett. Ezen különleges modellek közé tartozik Bhavya Upadhyay és Devam Jangra terve – írja az Inside EVs. A Beam nevű, egyelőre a tervezőasztalon létező járművet kifejezetten városi környezetre szánják.

A modell kettős funkcióval bír: egyrészt használható klasszikus elektromos rollerként, álló helyzetben, másrészt hosszabb utakra a fedélzetből egy ülés alakítható ki, kényelmes és biztonságos tartást adva a használónak. Ami a stílust illeti: a Beam igen elegáns, letisztult, és az Apple, a Dyson és a Ninebot jegyeit utánozza. A tervezők szerint a Beam elektromos rollerből pillanatok alatt robogóvá változhat szerszámok nélkül. A mérnökök a biztonságra és az élvezetre helyezték a hangsúlyt, a modell szélesebb fedélzettel és kormánnyal bír, mint a legtöbb szabványos e-roller.

Amellett, hogy pillanatok alatt át lehet alakítani, a Beam összecsukható is, vagyis könnyen szállítható és tárolható. A további biztonsági funkciók közé tartozik a körkörös beépített világítás, valamint egy kamera, amely rögzíti az utazásokat, és biztonsági kiegészítésként segít a balesetek esetén. A rollerhez beépített szerszámkészlet és elsősegély-készlet is tartozik.

Az egyelőre kérdés, hogy végül a jármű mely technológiai elemeit lehet majd átültetni a gyakorlatba. A tervek között szerepel egy, a navigációt támogató kijelző, valamint két kisebb monitor az oldalakon, amelyek a módok beállítását és a különböző adatok megmutatását szolgálják. A kényelmes töltés érdekében a Beamet kivehető akkumulátorral akarják forgalomba hozni.

Ajánlott tartalom

Budapest nyerte az EU Európai Mobilitási Hét díját

Budapest nyerte el az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.