A BMW elektromos teherautót állít munkába

A BMW Group partnerségre lépett a SCHERM Group logisztikai vállalattal, hogy egy 40 tonnás, tisztán elektromos hajtású teherautó mindennapos működtetésével idén nyáron Németország első olyan autóipari vállalatává váljon, aki ilyen jellegű járművet használ közúton.

Az innovatív nyerges vontató idén nyáron azonnali, rövid távú anyagszállításokra áll munkába. Az elektromos teherautó a SCHERM Group logisztikai vállalat telephelye és a BMW Group müncheni gyára között ingázik majd naponta nyolcszor, amely a két kilométeres távolság tükrében napi harminckét kilométernek felel meg. Alternatív hajtásláncának köszönhetően az úttörő teherautó csendes, emisszió-mentes, és mint ilyen, nem szennyezi a környezetet. A környezetbarát teherautó évente 11,8 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát ki dízelmotorral hajtott társainál, ami körülbelül annyi, mint ha egy BMW 320d Efficient Dynamics modellel háromszor körbeautóznánk a Földet.

„Két esztendővel ezelőtt a BMW i almárka megteremtette a fenntartható mobilitás lehetőségét. Eme tisztán elektromos meghajtású teherautó alkalmazása hűen jelzi, hogy megállás nélkül dolgozunk az újabb innovatív megoldásokon és szembenézünk a logisztika támasztotta kihívásokkal” – mondta Hermann Bohrer, a BMW Group müncheni üzemének igazgatója. „Nagyszerű érzés, hogy egy ilyen nemes projekt részeként kooperálhatunk a SCHERM Group logisztikai vállalattal” – tette hozzá.

A BMW Group és a SCHERM Group hat számjegyű összeget fektet be ebbe a kísérleti projektbe, amely kezdetben egy teljes éven át bizonyíthat. Amennyiben a jármű jól teljesít a mindennapokban, úgy mindkét partner kész tovább bővíteni a projektet. „Hosszú kutatás után végre megtaláltuk a szállítmányozási ágazat elektromos mobilitási megoldását” – nyilatkozta Rainer Zoellner, a SCHERM Group úgynevezett „e-truck” (elektromos teherautó) projektmenedzsere. „Minden bizonnyal értékes tapasztalatokat szerzünk majd ebben a kísérleti projektben a BMW Group oldalán” – tette hozzá.

A BMW Group minden egyes területen a hosszú távon alkalmazható fenntarthatóság átfogó megvalósítására törekszik, miközben a jövőorientált mobilitási megoldások és az olyan fontos tényezők, mint a vállalat környezetvédelmi szerepvállalása, az erőforrások hatékony felhasználása, illetve a károsanyag-kibocsátás módszeres csökkentése, kivétel nélkül a vállalat stratégiájának szerves részei. 2014 óta a BMW Group globális villamosenergia-szükségletének több mint a felét megújuló energiaforrásokból fedezi.

A SCHERM Group elsősorban egy logisztikával és szállítmányozással foglalkozó nemzetközi vállalat, amely 14 telephelyén és mintegy 500 saját tulajdonban lévő teherautóján összesen közel 2000 embert alkalmaz. A vállalat működésében a fenntarthatóság kiemelt fontossággal bír.

forrás: autosforum.hu

Ajánlott tartalom

Az eladott autók harmada hibrid-elektromos volt az EU-ban tavaly év végén

A tavalyi negyedik negyedévben már több mint a harmadára nőtt az alternatív hajtású autók részaránya az Európai Unióban forgalomba helyezett új autók között az ACEA, az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének csütörtökön publikált jelentése alapján.