A BYD elektromos autója Amerikába érkezik

A korábbi bejelentésekkel ellentétben a gyártó E6-os elektromos autója 2010-ben az államokba érkezik, egy évvel az ismertetett időpont előtt.

A hírt maga Wang Chuanfu, a BYD elnöke jelentette be. Elmondta, hogy elsősorban kormányzati szervek, közszolgáltatók munkatársainak, valamint néhány hírességnek ajánlják fel az autót, de bizonyos kiválasztott régiókban körülbelül 40 000 dolláros áron elérhető lesz kereskedők által is. Ez a mennyiség eleinte csupán pár száz személygépkocsit jelent. Hozzátette, hogy terveik szerint hasonló stratégiával indulnak az európai piacon is, előre láthatólag 2011-ben.

Az E6 egy ötüléses elektromos személyautó, mely 10 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer/órára, maximális sebessége pedig 140-185 kilométer/óra. A gyártó speciális technológiáján alapuló lítium-ion-vasfoszfát akkumulátorával felszerelve, mely a hátsó ülések alatt kapott helyett. Az akkumulátor teljes töltöttségéhez 7-9 óra szükséges, azonban gyorstöltésre is alkalmas, mellyel 15 perc alatt 80%-os szint érhető el.  Az E6 egy töltéssel 300 kilométer megtételére képes. Az akkumulátor élettartama szintén bíztató, a BYD állítása szerint ez 600 000 kilométer.

Ajánlott tartalom

Az ABB E-mobility leszállította az egymilliomodik EV-töltőt

Az ABB E-mobility világszerte több mint egymillió elektromosjármű-töltőt értékesített váltó- és egyenáramú töltőportfóliójából.