A Déli-sarkvidék is elérhető a Google utcanézegetőn

A Déli-sarkvidék is elérhető a Google utcanézegetőn, amelyen az antarktiszi ösvények mellett a part menti, hó borította hegyvonulatokról, gleccserekről és a személyiségi jogaik miatt aligha aggódó pingvinekről készült felvételek láthatók.

A keresőprogramjáról ismertté vált – sokak szerint világuralmi ambíciókat dédelgető – amerikai informatikai vállalat kamerái olyan helyekre is eljutottak, ahová csak kevesen utazhatnak el személyesen. A StreetView déli-sarki megjelenése pedig azt jelenti, hogy a Google már mind a hét kontinensen jelen van.
Brian McClendon, a Google Föld és Térkép alkalmazásait fejlesztő részlegének alelnöke hivatali blogjában bejelentette: az Antarktisz meghódításával térképük nagyfelbontású panorámaképekkel kiegészített változata már 25 országot fed le.
Az utcanézegető a fagyos kontinens mellett Írországgal és Brazíliával is kiegészült. A bővítés további menete azonban kiszámíthatatlan, mert egyre nagyobb hangot kapnak azok a jogvédő csoportok, amelyek szerint a Google egyenesen fittyet hány a magánélet sérthetetlenségére.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.