A Dunából öntöznek majd Bóly térségében

A Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt. által a Duna kotrására és a vízkivételi mű építésére kiírt, hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzést a BVK Konzorcium nyerte, nettó 156,5 millió forinttal – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A munka becsült ellenértéke nettó 150 millió forint volt. A beruházás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap öntözés, melioráció és területi vízgazdálkodás program keretében valósul meg, és Mohács, Kölked, Nagynyárád, Sátorhely térségi közösségi öntözésfejlesztését szolgálja. Az eredményről szóló közlemény nem tartalmazza a nyertes budapesti székhelyű BVK Konzorcium tagjait.  Ajánlatot adott még be a szekszárdi székhelyű DOVI-AQUA Konzorcium, és az osztrák, welsi székhelyű Felbermayr Bau GmbH&C0 is.

Ajánlott tartalom

Nemzetközi konferencia lesz Budapesten az ukrajnai háborúról és a klímaválságról

Kétnapos nemzetközi konferenciát szervez szeptember végére az ukrajnai háborúról és annak hatásairól, az energia- és klímaválságról a fővárosi önkormányzat, a Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.