A FedEx hibridflottája mellett napelemei számát is bővíti

Ez a harmadik ilyen típusú kezdeményezése a FedExnek Amerikában. Korábban Kaliforniában telepített napelemeket két létesítményére is, ám azok kapacitása nem mérhető a mostani projekthez. Kaliforniában egy 282 és egy 269 kilowattos telepítésre került sor, a New Jersey-ben megvalósuló projekt azonban 2,42 megawattos teljesítményt ígér.

Ez az energiamennyiség az elosztó központ éves energiaigényének 30%-át képes fedezni, illetve a napenergia hasznosításának köszönhetően 1867 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a légkörbe. Az átalakítás már a jövő évben beválthatja a hozzá fűzött reményeket, hiszen az augusztusban kezdődő munkálatok novemberben fejeződnek be.

A megvalósuló telepítés egyben Amerikai legnagyobb napelemes tetőszerkezetét eredményezi, megelőzve, a szintén New Jersey-ben található Atlantic City Center 2,37 megawattos kapacitását. A tagállamban egyre inkább támogatják az alternatív energiát előtérbe helyező építkezéseket, átalakításokat, s egyre több nagyvállalat választja projektje helyszínéül.

Pár nappal a FedEx bejelentése előtt a PSE&G hozta nyilvánosságra Solar4All programját, mely 2013-ig megduplázná az állam napenergia-kapacitását. A programot az állami vezetők már el is fogadták.

Ajánlott tartalom

Féláron juthat most hőszigeteléshez állami támogatással

Lassan 2 hete elindult az otthonfelújítási támogatás igénylésének a lehetősége. Ön pályázik?