A Ford és a Renault is a Daimler tüzelőanyag-cellás rendszerét használhatja

A Daimler már gyakorlatilag elkészült saját hidrogénnel hajtott tüzelőanyag-cellás rendszerével, de a magas költségek miatt az eredeti tervek szerint nem mutatják be jövőre az első hidrogénhajtású B-osztályt.

A Daimler most a Renault-Nissan csoporttal és a Forddal is tárgyal, hogy megossza velük a technológiát és ezzel csökkentse a gyártás költségeit, írja az a5.hu. Miután a múlt hét folyamán a BMW bejelentette, hogy többek között a hidrogénnel működő tüzelőanyag-cellás rendszerét a Toyotával karöltve fejlesztik, és 2020-ra kívánják bemutatni az első hidrogénhajtású modelljüket, a Mercedes-Benz is reagált, és szintén partnert keresnek a technológia megosztására. A konkurens BMW-vel ellentétben a Mercedes-Benz már kifejlesztette saját hajtásrendszerét az évek óta tartó kutatások révén, és gyakorlatilag sorozatgyártásra kész a hidrogén technológia, még sem várható, hogy 2017 előtt megjelenjen egy ilyen csillagos típus a kínálatban. Ennek oka, hogy ugyan a technológia készen áll, a költségei olyan magasak, hogy a Daimler nem tudná elérhető áron értékesíteni a hidrogénnel működő B-osztályokat. A magasabb értékesítési volumen és a költségek csökkentésének érdekében a Daimler tárgyalásokba kezdett a Forddal és a Renault-Nissan csoporttal is, hogy megossza velük az általa kifejlesztett technikát. Ezzel lehetővé válna, hogy mind a négy márka kompaktautóiban a Mercedes-Benz hidrogénhajtása dolgozzon a későbbiekben, és mérsékeljék a gyártási költségeiket.

-

A Daimler szóvivője szerint ígéretesek a tárgyalások, de a másik két fél egyelőre nem erősítette meg az egyeztetéseket. A Renault-Nissan csoport jelenleg is a Daimler partnere, melynek értelmében a Mercedes-Benz kompakt, elsőkerék-hajtású platformját az Infiniti is megkapja saját modelljének kialakításához, így vélhetően ők nagyobb eséllyel pályázhatnak a tüzelőanyag-cellás hajtásra. A Forddal egyelőre nem áll kapcsolatban a Stuttgarti illetőségű prémiumgyártó, de ezzel ők is stratégiai szövetséget alakíthatnak ki a Mercedes-Benzzel, mint ahogy ezt a BMW-Toyota, vagy éppen a GM-PSA is teszi jelenleg.

Ajánlott tartalom

Újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázata, amely eddig már több mint 2200 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlását segítette, hozzájárulva ezzel a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben meghatározott célok eléréséhez - jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az ITM vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.