A General Motors bejelentette, hogy képességének bővítéseként a jövőben ő tervezi és gyártja a teljesen elektromos és a hibrid-elektromos járművekbe szánt motorokat.

A General Motors maga tervezi elektromos motorjait

A General Motors bejelentette, hogy képességének bővítéseként a jövőben ő tervezi és gyártja a teljesen elektromos és a hibrid-elektromos járművekbe szánt motorokat.

A GM tervei szerint az első GM-tervezte és épített elektromos motorokat 2013 környékén jelennek meg.

„A jövőben, az elektromos motorok olyan fontossá válhatnak a GM számára, mint amennyire fontosak a robbanómotorok most.” – mondta Tom Stephens, a GM alelnöke. –„Azzal, hogy házon belül tervezzük és gyártjuk az elektromos motorokat, hatékonyabban vagyunk képesek használni az energiát, ahogyan az akkumulátorok fejlődnek, csökkenthető a súlyuk és a költségeik is – ezzel a két jelentős kihívással néznek szembe ma.”

Természetesen, rengeteg előnye van annak, ha a GM maga tervezi és gyártja ezeket az elektromos motorokat: ilyen a súlycsökkentés, kapacitásnövelés, az energiafelhasználás optimalizálása, és a motorok, akkumulátorok koordinációja. Ezek mindegyike lehetővé teszi a jövőben a jobb, hosszabb élettartamú, energiatakarékosabb elektromos járművek létrejöttét.

GM és nagy riválisa, a Ford, úgy tűnik, újabb kört futnak versenyükben. Ezzel a bejelentéssel, melyet a GM és (nem olyan régen) a Ford is tett, miszerint házon belül tervezik és gyártják az akkumulátoraikat, mindkét vállalat pozícióba akarja hozni magát az elektromos járművek alkatrészeinek tervezésében és gyártásában. Új versenyként ennek előnyei erőt adnak mindkét gyártónak. A fejlesztések más területekre is begyűrűzhetnek. És talán, mindez oda vezethet, hogy Detroit újjáéled az autógyártás világában.

Ajánlott tartalom

Sorozatgyártási mérföldkő Senjangban: a BMW Brilliance Automotive elkészítette a hatmilliomodik autót

Milan Nedeljković: „Kulcsfontosságú a versenyképesség és az innovációs erősség megtartása.”