A halál után is van környezetvédelem

A temetkezések során rengeteg fémet és toxikus anyagot ásunk el a föld alá, pedig csak azt szeretnénk, hogy szeretteink szépen kidíszített, kényelmes végső nyughelyre leljenek.

Világszerte rengeteg zöld temetkezési kezdeményezéssel találkozhatunk, folytatjuk az előző cikkünkben már bemutatott módszerek listáját.

 

Genesis Biopod
A Genesis Biopod elnevezésű temetkezési módszert Jack Hokanson dolgozta ki. A speciális anyagból készült koporsóba helyezett hamvakat tartó zsák pár perccel azután, hogy az óceán aljára érkezett, elkezd feloldódni a vízben. A megmaradt koporsón algák növekedhetnek, és egyéb mélytengeri élőlények búvóhelyéül szolgálhat. A szertartás után a család megkapja a GPS koordinátákat, hogy tudják annak pontos helyét, ha esetleg később ugyanoda szeretnének temetkezni.

 

Bambuszkoporsó
A gyönyörű környezetbarát bambuszkoporsó igazi Kínában nőtt bambuszból készül, és kézzel szőtték. Belsejében is környezetbarát anyagokból készült vászon található, mely még szebbé teszi a kivitelezést.

Fűzfakoporsó
Egy újabb ízléses fűzfaágakból font koporsó. Ebben is organikus anyagokból készült vászon található, így mind temetéshez, mind hamvasztáshoz alkalmas.

„Vissza a feladónak”
A Return to Sender elnevezésű koporsók egyedi formára faraghatók, és mind olyan környezetbarát anyagokból készülnek, melyek a földben teljes mértékben lebomlanak.

Koporsó banánlevélből
A környezetbarát, banánlevelekből font koporsó belsejét kalikó anyagból készítették. A szép koporsó temetéshez és hamvasztáshoz is elhasználható.

Ahogy elnézzük a bemutatott koporsókat, szépségük és igényességük semmiben nem különbözik a márványból, fémekből, toxikus festékanyagokkal elkészített koporsóktól. Szeretteinknek nemcsak környezetkímélő, de különleges nyughellyel is szolgálhatunk, ha ilyen koporsók közül választunk.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.