Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / A halálos hőhullámban 13-an vesztették életüket

A halálos hőhullámban 13-an vesztették életüket

A legkevesebb 13-an életüket vesztették annak a rendkívüli hőhullámnak a következtében, amely az Egyesült Államok belsejéből terjeszkedve szerdára elérte az ország keleti partvidékét.

 A meteorológiai szolgálat által meghirdetett hőségriadó az Egyesült Államok lakosságának csaknem felét érinti, több mint 30 államban 141 millió ember fenyeget a túlhevülés veszélye. A keleti parti városokban szerdán 35 fok körüli hőmérsékleteket mértek, de a hőség csütörtökre megközelíti a 38 fokot. Némi enyhülést várhatóan csak a vasárnap hoz majd. Washingtonban szerdán a csúcshőmérséklet meghaladta a 46 fokot. Dél-Dakota államban 1500 szarvasmarha hullott el a hőség miatt, Iowa keleti részén pedig felhólyagosodott a 380-as autópálya. A páratartalom által is befolyásolt hőségérzetindex a meteorológiai szolgálat szerint több helyen elérte az 55 fokot. A kánikula legnagyobb veszélye, hogy éjjel sem enyhül, Chicagóban például a legalacsonyabb napi hőmérséklet nem süllyedt le 25,5 fok alá, ami helyi rekord. Több nagyvárosban megnyitották a közintézmények légkondicionált helyiségeit a hőség elől menekülők előtt.

Ajánlott tartalom

A mézben lévő rovarirtószer kimutatására fejlesztettek ki új módszert kanadai kutatók

A háziméhekre veszélyes egyik gyakori rovarirtószer mézben való kimutatására fejlesztettek ki egyszerű és hatékony módszert kanadai kutatók.