A hazai fogyasztáson nem látszott meg a Föld órája

A Mavir adatai szerint a hazai villamosenergia-fogyasztásban nem volt észrevehető a szombati Föld órája akció, a nap tendenciájához képest nem volt lényeges eltérés.

Világszerte számos nevezetesség fényeit kapcsolták le a Föld órája akcióban. A kezdeményezéssel a környezetvédelemre és az energiatakarékosságra hívják fel a figyelmet. A nevezetességek közül először a sydney-i operaház fényei hunytak ki, majd – az időeltolódás miatt értelemszerűen később – sorra kikapcsolták például a 2008-as olimpia jelképének számító pekingi Madárfészek-stadion, a London Eye óriáskerék, a New York-i Times Square és a riói Megváltó Jézus szobrának díszkivilágítását is. Párizsban lekapcsolták az Eiffel-torony, a Notre Dame, a városháza, számos színház és operaház, valamint hidak, szökőkutak és nyilvános terek megvilágítását. Minden városban pontban este fél kilenckor aludtak ki a fények, sok helyen a reflektorokat és a fényreklámokat is leoltották.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.